Pompe Hidraulice cu Roti Dintate

Pompe hidraulicePompele hidraulice sunt fabricate in functie de cerintele functionale si hidraulice ale sistemului, cum ar fi mediul de operare, intervalul de presiuni necesare, aplicatia sistemului, etc. Datorita faptului ca in spatele pompelor hidraulice exista o gama larga de principii si configuratii de proiectare, nu orice pompa poate satisface pe deplin toate seturile de cerinte ale sistemului hidraulic. De aceea exista mai multe tipuri, cum ar fi: pompe hidraulice cu roti dintate (interne, externe), pompe hidraulice rotative si pompe hidraulice cu pistonase (axiale, radiale). Diferenta principala dintre aceste modele de pompe este debitul produs. Pompele cu roti dintate produc un debit constant, iar cele cu pistonase si cele rotative produc debit variabil.

Cele mai des intalnite sunt pompele cu roti dintate si cele cu pistonase.

Pompa hidraulica cu roti dintate

Exista doua tipuri de pompe hidraulice cu roti dintate: pompe externe si pompe interne.
Principiul de functionare a unei pompe cu roti dintate este unul destul de simplu. Pompa este conectata direct la sursa de putere a utilajului, astfel incat, cu ajutorul unui ax, cuplul motorului pune in miscare rotile dintate din interiorul pompei. Lichidul hidraulic este presurizat intre volumul de aer produs de miscarea de rotatie a pinioanelor si carcasa pompei. Debitul este unul constant, iar presiunea este determinata de turatia sursei de putere.
Presiunea maxima produsa de aceste pompe este de 250 bari.

Pompa hidraulica cu roti dintate EXTERNA

Acest tip de pompa este cea mai des intalnitat datorita gamei largi de aplicatii hidraulice la care poate fi adaptata.
Pompele cu roti dintate externe sunt mai putin eficiente fata de cele interne, dar au avantajele lor:
– greutate redusa
– presiuni de lucru relativ ridicate
– interval larg de temperaturi si grade de vascozitate
– costuri reduse de intretinere
– rezistenta la cantitati mari de contaminanti

Parametrii specifici sunt:
– debit constant intre 0.2 si 200 cc
– presiune maxima 250 bar (3500 psi)
– turatie intre 500 si 6000 rpm
– grad de vascozitate al uleiului maxim admis 300 cSt

Pompa hidraulica cu roti dintate INTERNA

Desi sunt foarte fiabile si pot functiona cu o gama larga de uleiuri, cu grade diferite de vascozitate, pompele cu roti dintate interne nu sunt des folosite datorita costurilor mari de intretinere.

Principalele caracteristi sunt:
– eficienta ridicata
– zgomot de operare redus
– gradul de vascozitate al uleiului cuprins intre 300 cSt si 2200 cSt
– rezistenta la cantitati mari de contaminanti

Parametri specifi:
– debit cuprins intre 0.5 si 500 cc
– presiunea maxima 210 bar
– turatie intre 500 si 3000 rpm

Cum va poate ajuta Grup Utilaje?

Alegerea unei pompe hidraulice corespunzatoare pentru aplicatia utilajului este, in cele mai multe cazuri, o provocare. In cei 10 ani de activitate in domeniul pieselor pentru utilaje de constructii, firma noastra a ajuns sa colaboreze cu cei mai importanti furnizori de pompe hidraulice din Europa si SUA, iar in acest moment, in portofoliul nostru de produse puteti gasi pompe hidraulice pentru majoritatea modelelor de utilaje de constructii, in special cele produse de JCB, CAT, CASE si Komatsu.

Grup Utilaje va poate oferi suport tehnic specializat, astfel incat pompa hidraulica achizitionata sa indeplineasca toate cerintele sistemului hidraulic al utilajului dvs.